Geen “Adiós” maar “Hasta la proxima!”

Gisteren, maandag, hebben we veel en toch niet zóveel gedaan. Het was onze laatste dag in Nueva Guinea en s’avonds waren alle families en vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. 

Alles wat we de voorbije week hier deden en samen met de Nica’s aan werkten werd gedurende de hele dag in een feestelijk jasje gestoken zodat ze diezelfde avond konden gepresenteerd worden aan het publiek.

De hele avond genoten en lachten de aanwezigen met grappige sketches over diarree en taalverwarring, Belgische en Nicaraguaanse traditionele dansen, live muziek door onze eigen talentvolle jongeren en nog veel meer.

Mooi om te zien dat dit het product was van een hechte samenwerking tussen Belgische en Nicaraguaanse jongeren. Taalproblemen en cultuurverschillen werden de hele dag probleemloos overbrugt!

Na de voorstelling volgden nog enkele formele momenten. 

  • Het Nicaraguacomité ondertekende een nieuwe samenwerkingsovereenkomst/intentieverklaring met burgerorganisatie Luz en la Selva
  • Alle Belgen moesten symbolisch proeven van een typische zoete vrucht uit Nicaragua, en nadien een stukje zure limoen eten. Zo konden ze zelf ervaren dat er in een stedenband zowel zoete als zure momenten zijn maar dat de zure opgeheven worden door de zoete. De zaadjes van de zoete vrucht moesten nadien uitgespuwd worden en gaan samen geplant worden tot een boom.
  • De leerkrachten kregen allemaal een een schriftje met de lesvoorbereidingen van verschillende leerkrachten van de school La Montañita. Zo kunnen ze wat ideeën opdoen om hun eigen lessen te verbeteren 🙂
  • Samen met de families hebben ze gisteren voor ons een psalm gebeden om ons te zegenen tijdens onze verdere reis. Allemaal samen in een kring, rechterhand in de lucht. 
  • De begeleiding kreeg allemaal nog cadeautje van Luz en la Selva en win overhandigden ook nog een groepsfoto van IntercambioSO2 zodat ze ons hier niet snel zullen vergeten

Nadien schoven we aan aan een typisch Nicaraguaans buffet en kon het echte feest beginnen. Om half 11 hebben we iedereen buiten moeten duwen want het was tenslotte een maandagavond in volle examentijd. Dat hebben we zo goed mogelijk proberen te respecteren.. Met veel gezeur en gezaag en ook best wel veel tranen en knuffels en familiefoto’s. 

Het is nu dinsdagochtend, kwart voor 8 en over een kwartier vertrekken we uit Nueva Guinea naar Leon. We zullen een hele dag in de bus zitten (6-7u rijden) dus ik vermoed dat we vanavond niet zoveel te vertellen zullen hebben op de blog. Maar wie weet…

Groetjes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s